Terrassevarmere: brændstoftyper, sikkerhed og tips

Mens det er dejligt at nyde at være udendørs om sommeren, følger der en ekstra charme med, når man kan forlænge denne fornøjelse til hele året. Med terrassevarmere fra SolaMagic kan du stadig nyde din baghave uden også at skulle døje med kulden.

Terrassevarmere fås i mange forskellige udformninger, herunder fritstående terrassevarmere, varmeapparater monteret på borde, kommerciel terrassevarmere, terrassevarmere til propan, elektriske terrassevarmere og endelig terrassevarmere til naturgas. Mens mange boligejere traditionelt vælger terrassevarmere til bordbrug, er der også mulighed for at købe fritstående varmeapparater, der normalt bruges af restauranter. Fritstående varmeapparater er større (omkring 2,40 meter høj) og mere effektive end varmeapparater af bordtypen.  Siden de er lettere og mindre, er varmeapparater til bordbrug dog også meget lettere at tage med alle vegne hen.

Image result for patio heater

For at hjælpe dig med at vælge den bedste terrassevarmer til dine behov, bør du overveje følgende valgmuligheder.

Energikilde. Terrassevarmere er bygget til at fungere med en af tre forskellige brændstoftyper: propan, naturgas eller elektricitet.  Naturgas bruges til permanent installerede varmeapparater.  Propan, som praktisk nok fås på flaske, gør, at varmeapparatet er flytbart.  Infrarøde varmeapparater drives ofte af elektricitet, skønt nogle af dem drives af naturgas.

Faststående varmeapparater kan være en fordel, fordi de kan forbindes med naturgaslinjerne, så der ikke er noget med at udskifte eller genopfylde flasker.  Hvis du planlægger at flytte rundt med varmeapparatet, vil du dog få brug for en flytbar propanmodel.  Flytbare terrassevarmere kan enten være fritstående eller bordmodeller.

Temperatur. Terrassevarmere har som regel flere forskellige indstillinger. Opvarmningsevnen for terrassevarmere angives i BTU.  For eksempel vil et varmeapparat på 45.000 BTU producere varme i en diameter på ca. 7 meter.  Fritstående varmeapparater er ofte mere effektive end varmeapparater til bordbrug, og kan derfor bruges til større grupper. Visse enheder har endda et termometer, som du også kan bruge til at indstille den temperatur, du vil have omgivelserne til at være, og derfra kan du nemt indstille den videre. Når de når den indstillede temperatur, vil de fleste af disse slukke automatisk.

Sikkerhed. Mange af de bærbare terrassevarmere leveres med automatiske afbrydere, der vil slukke dem enten efter et bestemt stykke tid, eller hvis den flytbare terrassevarmer vælter eller bliver blokeret af noget. En flytbar terrassevarmer, der har disse funktioner, vil eliminere eller sænke risikoen for brand forårsaget af varmeapparatet. Denne sikkerheds funktion er specielt fordelagtig, hvis du har kæledyr eller børn.

Image result for patio heater

Hvor kan terrassevarmere bruges?

Der er mange steder, hvor man kan bruge en terrassevarmer. Udendørs kan en fritstående gasvarmer levere betydelig varme til omgivelserne. I indelukkede områder, såsom terrasser med tag, er elektriske flytbare terrassevarmere dit bedste valg.

Uanset hvilke slags terrassevarmere, du vælger, skal du sørge for at læse fabrikantens brugsanvisninger og følge alle de anbefalede sikkerhedsforanstaltninger. Hvis du gør det, vil du have rigeligt med varme til at nyde at være udendørs hele året.

Leave a Reply