Sikkerhedstips til legepladsen

Det er dejligt og fint for deres udvikling at tage småbørn med på Uniqa legepladsen i den lokale park. Men du skal altid være fremme i skoene med at sikre, at dine unger ikke kommer til skade. Her er en liste over sikkerhedsråd for parker og legepladser til småbørn, der vil sørge for, at hele familien morer sig og kommer sikkert hjem.

Image result for playground

Se dig omkring

Se dig altid omkring på området, når du ankommer til en park. Det siger sig selv, at du skal tage et andet sted hen, hvis du ser luskede fyre eller underlige voksne uden børn. Du kan også anmelde mistænkelige fyre ved at ringe til den lokale politistations almindelige telefonnummer, så de kan sende en betjent eller sikkerhedspatrulje over for at evaluere situationen.

Tag en hurtig rundtur gennem legepladsen for at inspicere legestativerne og se efter eventuelle farlige genstande eller insekter og dyr. Tjek altid rutsjebanerne! Der en historie på de lokale nyheder for nyligt, hvor en forælder fandt en nål, som med overlæg var lagt på en rutsjebane. Hvis hun ikke havde tørret rutsjebanen af, fordi det regnede, kunne hun have sendt sit barn ned af den uden at tjekke.

Blå mærker

Hvis du skal være helikopterforælder, er det her, du skal være det. Det er helt sikkert, at du skal holde dig til. Du skal være lige ved siden af de små og hjælpe dem med alt, indtil du ved, du kan stole på dem på legepladsen.

En hat er en god måde at beskytte småbørn på, når de falder eller løber under et sted, hvor der ikke er fuld hovedhøjde. Den beskytter dem også mod solen og ser smaddersød ud! Mit barn falder, hver gang vi besøger parken, og den hat har forhindret mindst et par snese blå mærker og sæbeøjne!

Sørg for, at dit barn har gode sko med hårde såler på, der kan beskytte deres små fødder og hjælpe dem med at stå fast.

Vis dit barn, hvordan man begår sig sikkert på trin, rutsjebaner og kanter. Og hvis de ikke kan, start med at sidde ned og rutsje på numsen med fødderne først. Så snart min lille mand var god til at krybe og kravle, begyndte jeg at lære ham at komme ned af sofaen på maven med fødderne først. Så da vi først begyndte at gå på legepladsen, viste jeg ham hvordan man sidder og rutsjer (se video). Det er fantastisk til at lære småbørn, hvordan man går ned ad rutsjebaner og trapper mens man altid husker, at fødderne skal først. Jo tidligere du lærer dem det, jo bedre, og det bidrager til at udvikle hjernen med fantastiske nye færdigheder!

Lad aldrig barnet lege på legepladsen med mad eller drikke. Det er farligt og forårsager en stor andel af skadestuebesøg for småbørn! Tag pauser fra legen for at få en snack, og lad ikke børnene have kopper eller slik med på legestativerne. Jeg så engang en lille pige lege og hoppe ud af et stort piratskib med en slikkepind i munden! Jeg var lige ved at ringe til politiet.

Insekter

Brandmyrer er nogle frygtelige småkravl, som det heldigvis kun er halvdelen af USA, der døjer med. Men hvis du bor i de sydlige stater, såsom Florida og Texas, er de en reel trussel. Brandmyrer har normalt røde kroppe med sorte bagpartier. De foretrækker at bygge deres kolonier på jorden tæt på skrammel, eller hvor der er ting begravet i jorden, såsom hegnstolper og legestativer. Visse brandmyrer har tuer, der er nemme at få øje på, men andre gange har de dem ikke. Hold øje med jorden, hvor børnene er og undgå at gå eller sidde i græsset ved hegnet, medmindre du ved, at parken er blevet sprøjtet. Når myretuen forstyrres, tager det kun ca. 3-5 sekunder, før man får flere smertefulde bid. Nogle få mennesker er allergiske over for ildmyrer og kan dø. Min svoger siger, at hvis han får et enkelt bid, vil hans tarme skydes ud af bagdelen på få sekunder, og han vil dø!

Hvepse, edderkopper, flåter og andre insekter er normalt lette at få øje på, men jeg tjekker altid mørke sprækker og lukkede hjørner under legestativerne (bare ikke med hænderne), da hveps og visse farlige edderkopper som brune enker elsker at gemme sig der. Hvis du tager til en mere velbesøgt park, får du ikke for mange problemer med insekter.

Bøller

Desværre kan man støde på børn, der hverken har manerer eller disciplin, og som ikke leger pænt med dine børn. Hvis jeg ser et barn gør noget, der ikke er så pænt, mod mit barn, beder jeg høfligt barnet om at holde op. Hvis barnet gør det igen, beder jeg meget høfligt forældrene om at styre deres barn. Hvis det sker en tredje gang, tager jeg video og hænger dem ud på min blog og på Facebook! Nej, det gør jeg nu alligevel ikke! Det hjælper også at flytte dit barn til et andet hjørne af legepladsen eller finde en ny aktivitet væk fra det andet barn. Blot 3 timer før, jeg skrev denne artikel, var min søn og jeg faktisk på et lukket spilleområde, hvor et par ældre børn sparkede rundt på en fodbold i fuld størrelse, hvor der gik små børn på et par år og spillede. Det siger sig selv, at jeg spurgte børnenes mor, om hun ikke troede, det var farligt, og hun trak bare på skuldrene, som om det kunne være ligegyldigt. Hun gav derefter sit barn besked om at lægge bolden væk. Skulle folk ikke kunne sige sig selv, at det er farligt, hvis 6-10-årige spiller fodbold for fulde drøn, mens de hopper over spædbørn og småbørn?

Leave a Reply