Sådan kommer du i gang med parkour

Find en parkour gruppe. Den bedste måde at komme i gang med parkour på er at finde en lokal gruppe og deltage i en parkour jam. Folk inden for sportsgrenen er enormt venlige og støtter hinanden. Du vil få indsigt fra folk, der har gjort det et stykke tid, plus du vil have nogen, der kan spotte dig på de virkelig svære manøvrer. Og hvis du kommer ud for et grimt fald, har du selvfølgelig en, der kan køre dig på sygehuset. De fleste storbyer har parkour meet-ups – du kan finde dem på Meetup.com og på de amerikanske Parkour fora.

En anden god måde at komme i gang på er ved at tilslutte sig et parkourtræningscenter som Tempest Freerunning Academy, hvis du er så heldig, at der er en, hvor du bor. Denne form for træningscenter er noget ret nyt, og lige nu er der ikke ret mange af dem, men der vil sandsynlig dukke flere op over de næste få år, da sporten bliver mere og mere populær.

Vær forsigtig. Tag ikke unødvendige risici. Dit mål er at have det sjovt og presse dig selv ud over din komfortzone, men uden at komme til skade. Dit første spørgsmål før enhver manøvre bør være, “Hvordan kan jeg gøre det her uden at komme til skade?” Sørg for at træne med en gruppe eller en partner, så de kan spotte dig på svære manøvrer eller ringe efter hjælp om nødvendigt. Før alle træningssessioner, skal du tjekke miljøet for potentielle farer som glasskår og den slags ting. Kort sagt, du må ikke være dum.

Tag dig god tid. Kend dine grænser. Bare fordi andre omkring dig laver vilde saltomortaler og luftspring fra enorme bygninger, behøver du ikke at gøre det. Du skal ikke prøve for meget for tidligt. Der går et stykke tid, før kroppen vænner sig til parkours fysiske krav. Gå ikke videre til mere komplicerede manøvrer, før du mestrer de grundlæggende. Hvad det angår, skal du ikke blive så overdrevet selvsikker, at du ikke tager hver eneste manøvre alvorligt. Hovmod står for fald, og i parkour kan det fald virkelig gøre ondt.

Respekter privat ejendom. Hold dig til at træne parkour på offentlige steder som parker og torve. Forsøg at undgå tidspunkter, hvor der er mange fodgængere. Hvis der er nogen, der beder dig om at gå et andet sted hen, siger du bare høfligt, “Ja, selvfølgelig!” Hvis politiet konfronterer dig, skal du være høflig, forklare hvad det er, du laver, og adlyde, hvis de beder dig om at gøre det et andet sted hen. Parkour er en ny og ukendt sport i USA. Hvad som helst, du kan gøre for at give det et godt omdømme, vil hjælpe til at gøre det mere acceptabelt.

Tips som uno.dk

Leave a Reply