Sikkerhedsregler for palleløftere – Vejledning til sikker brug af palleløftere

Hvis du ikke skal have kørekort til at bruge en Ergolift palleløfter, hvorfor er det her så nødvendigt? Mange arbejdsgivere beder utrænede medarbejdere om at bruge palleløftere uden opsyn, hvilket umiddelbart ikke ses som noget farligt, men som stadig kan forårsage skade på medarbejdere og andre i nærheden.

Toyota-electric-pallet-truck-rider-platform (1)

Palleløftere bruges til at gøre opgaver lettere, som normalt ville kræve flere personer til at flytte et læs fra punkt A til punkt B, hvilket sparer stress og energi, mens det også sparer tid. Når du bruger en palleløfter (selv i et kort stykke tid) skal du sørge for at have det korrekte sikkerhedsudstyr på, herunder støvler med stål i tåen, handsker og sikkerhedsbriller (ved transport af farlige kemikalier).

Der er også flere sikkerhedsforanstaltninger, du skal huske, når du bruger en palleløfter. Disse omfatter:

  • Sæt aldrig fødderne under en maskine
  • Overstig aldrig den angivne kapacitet
  • Brug korrekte løfteteknikker, når du læsser/aflæsser og bruger palleløfteren
  • Flyt læsset langsomt for at være sikker, hvis der pludselig er ændringer i miljøet
  • Du bør altid skubbe læsset (aldrig trække læsset)
  • Når du går ned ad bakke, skal du gå baglæns
  • Pas på trange steder, så du ikke skraber hænderne

Leave a Reply